/5 tips voor bij de kapper

5 tips voor bij de kapper

Iedereen kent het fenomeen ‘kappersvrees’ wel. Hoe vaak komt het niet voor dat je toch teleurgesteld de salon verlaat terwijl je een ideaal plaatje in je hoofd had. Je kapsel heeft net de verkeerde kleur, is net iets te kort geknipt of is totaal niet het model wat jij in gedachte had. Om dit te voorkomen hebben we hier 5 tips voor jou die je kunt toepassen tijdens jouw volgende kappersbezoek, zodat jij de volgende keer stralend de salon verlaat!

Tip 1: Kies de juiste salon 
Het is belangrijk dat jij je goed en ontspannen voelt in een kapperssalon. Het is dan ook erg belangrijk om van te voren de recensies van een salon te lezen. Werken ze op de manier die jij fijn vindt, vallen de prijzen binnen jouw budget en hebben andere mensen ook positieve ervaringen met de salon?

Tip 2: Bereid je goed voor op de knipbeurt
Denk van te voren goed na over wat jou idee is, hoe je graag wilt dat je haar eruit komt te zien. Op deze manier kun je goed duidelijk maken wat je wilt en kun je dit ook goed overbrengen op de gene die op het punt staat jouw haar onder handen te nemen. Neem eventueel wat foto’s mee van het idee wat jij in je hoofd hebt, maar houdt in gedachten dan jouw haar niet hetzelfde is als van het model op de foto en het er dan ook niet precies hetzelfde uit zal zien.

Tip 3: Vraag advies 
Vraag ook advies aan de kapster die jou onder handen neemt. De professionals hebben vaak veel ervaring met verschillende haartypen, bij een goede kapsalon weten ze dan ook precies wat er bij jou haartype past. Neem het advies aan maar wees niet bang op het idee van de kapper af te wijzen, het is en blijft tenslotte jouw haar.

Tip 4: Vraag een korte samenvatting 
Vraag om een korte samenvatting van jouw kapper, op deze manier kun je goed nagaan of de kapper het goed heeft begrepen. Door het vragen van een korte samenvatting kun je miscommunicaties voorkomen. Heeft de kapper het niet goed begrepen? Corrigeer haar en voorkom dat de kapper iets doet wat jij niet in gedachten had.

Tip 5: Laat het weten wanneer je niet tevreden bent
Wanneer je klaar bent in de salon en je bent toch niet zo tevreden met je kapsel, laat dit dan direct weten. Op dat moment kan er direct wat aan gedaan worden. Wanneer je dit niet doet wordt de stap om weer naar de salon terug te keren nog groter en ontstaat er de ‘kappersvrees’. Vraag desnoods of een andere kapster die op dat moment aan het werk is ook even naar jouw haar kijkt.

Neem deze 5 tips voor bij de kapper mee om ervoor te zorgen dat jij straks weer stralend de salon uit kunt lopen! Wanneer je tevreden bent over een salon of een bepaalde kapster kun je de volgende keer zonder zorgen terug voor een knip- en/of verfbeurt!

Bron: http://www.salonspiegelbeeld.nl