/Allerlei soorten tassen
leren tas

Allerlei soorten tassen

Vrouwen kunnen bijna niet meer zonder. Het is een handig opbergmiddel en je pakt het snel van tafel als je weg moet. We hebben het hier over een tas. Een handtas, heuptas of rugtas. Het maakt niet uit. We gebruiken het allemaal. Vrouwen stoppen er onder andere make-up, parfums en een agenda in. Tassen zijn steeds vaker voorzien van een telefoon vakje, dus we kunnen onze mobiele telefoon dus ook opbergen in onze tas in plaats van in onze hand te houden. Tassen zijn er in diverse soorten en maten. Grote of kleine, bruine of zwarte, imitatieleer of echt leer. Je hebt het zelf voor het kiezen.

Handgemaakte leren tassen

Er zijn dan wel verschillende soorten tassen, de kwaliteit verschilt ook enorm per prijsklasse. Een goedkopere tas gaat eerder kapot of begint in ieder geval eerder te slijten dan een tas die handgemaakt is van leer. Tassen beginnen het snelst te slijten bij de handvaten en de onderste hoekjes. Deze hoekjes slijten omdat ze vaak tegen je benen aan gaan, deze aanraking laat het puntje van je tas slijten. Echter zul je dit niet opmerken wanneer je een tas hebt van echt leer. Deze kwaliteit is zo goed dat deze tassen wel jaren meegaan voordat ze beginnen te slijten.

Tassen uit Oekraïne of Rusland kopen

Wanneer je graag uniek wilt zijn en jouw tassen dat ook moeten zijn, dan kun je jouw tassen over laten komen uit Oekraïne. Deze tassen worden met de hand gemaakt van echt leer. Wanneer je in Oekraïne de titel ‘Mastak’ draagt dan heb je een ambachtstitel te pakken. Of terwijl, je bent een van de beste in je vak. Deze tassen worden met liefde voor het vak gemaakt. Ze verkopen hier niet alleen tassen, maar ook portemonnees en grote tassen voor op reis. Je vindt hier dus niet alledaagse hand- en schoudertassen. Je kunt ook tassen ‘custom made’ laten maken. Ook worden er tassen en andere lederwaren gemaakt in Rusland, het kan misschien lastig zijn om de site te beschrijven. Russisch en Oekraïens zijn namelijk allemaal rare tekens voor ons. Zo is ‘handgemaakt tassen’ in het Russisch шкіряні сумки.