/Zo kies je leuke kleding voor vrouwen met een maatje meer

Zo kies je leuke kleding voor vrouwen met een maatje meer

Vrouwen met een maatje houden van trendy kleding zoals slanke dames. Dat was tot voor enkele jaren een probleem. Er bestond dan immers weinig keuze in kleding met ‘grote’ maten. Daar komt nu gelukkig verandering in. Kledingproducenten houden steeds meer rekening met grote maten dameskleding. Maar hoe kiezen dames met een maatje meer leuke en eigentijdse kleding die bij hun figuur past?

Plus mode moet niet alleen mooi zijn

Plus mode voor vrouwen met een maatje meer kan even mooi zijn dan de laatste modetrends voor slankere dames. Gelukkig beseffen kledingproducenten dat nu ook. Grote maten kleding moet echter niet alléén mooi zijn. Deze moet ook bij je figuur passen.

De vele mogelijkheden van plus mode

Plus mode heeft veel meer mogelijkheden dan je denkt. Met kleding kun je meer doen dan je denkt. Kies uiteraard kleding die je mooi vindt. Maar vraag je daarbij zeker ook af wat de invloed van de gekozen kleding is op je figuur. Doet het je er slanker uitzien, of juist niet? Om er in je kleding met een grotere maat slanker uit te zien dan je in werkelijkheid bent, kun je best rekening houden met enkele belangrijke factoren.

Plus mode kiezen doe je zo

  • Kies nooit té strakke kleding: kleding voor dames met een maatje meer zit vooral niet té strak. Dat is niet alleen zo voor broeken, leggings, kleedjes en rokken maar even goed voor bijvoorbeeld sweaters, truien en t- shirts. Té strakke kleding doet je er dikker uitzien.
  • Wijde kleding: vrouwen met een maatje meer kiezen vaak wijde kleding. Dat is ook geen goed idee. Je moet ook met een maatje meer niet verbergen maar wel een slanke lijn realiseren
  • Kies je juiste maat: kies je favoriete kleding met de juiste maat. Pas je favoriete kledingstuk in verschillende maten, zo zie je onmiddellijk het verschil.
  • Zwart: een slank silhouet creëer je met zwart of met andere donkere kleuren zoals donker blauw, donkerbruin en donkergroen. Combineer donkere kleuren. Door donkere met lichte kleuren te combineren bereik je je doel niet
  • Heb ook oor voor het soort materiaal van je kleding: vermijd zoveel mogelijk tweed of ribfluweel. Ga voluit voor gladde effen en ‘dunne’ stoffen.
  • Verticale strepen: doen je er langer en dus ook slanker uitzien.
  • Kleding met een v- hals slankt af en geniet dus de voorkeur op bijvoorbeeld ronde halzen
  • Kies lange accessoires zoals een lange ketting
  • Schoenen met hoge hakken geven je een slanker uitzicht
  • Benadruk je ‘sterke punten’. Zo zorg je er voor dat je ‘zwakke punten’ minder aandacht krijgen. Heb je een slanke buik en minder slanke dijen? Leg dan de nadruk op je slanke buik