/COMME des GARÇONS en Nike

COMME des GARÇONS en Nike

Wat hebben de Japanse avant-garde modemerk en werelds grootste sportmerk gemeen.Nike is geen vreemdeling voor de wereld van brand collaborations. Nike heeft een lange geschiedenis van samenwerkingen, met topsporters, kunstenaars, designers  en ook andere merken. Tijdens een Nike sale vind je vaak bewijs hiervan. Dit jaar heeft Nike in samenwerking met COMMES des GARÇONS een aantal schoenen en kledingstukken uitgebracht. Als je een geïnteresseerd bent in COMMES des GARÇONS en/of Nike zijn ze zeker de moeite waard.

Nike Samenwerkingen

Samenwerkingen tussen merken verloopt vaak op verschillende niveaus van betrokkenheid. Over tijd kan deze samenwerking ook veranderen. Zo is de samenwerking met NBA legende Michael Jordan nu  anders als het wat het daarvoor was. Oorspronkelijk waren de Air Jordans voor meneer Jordan ontworpen. Hij is pas later zelf verwikkeld geraakt met het ontwerp.

COMMES des GARÇONS, de bekende modemerk, heeft altijd een grote groep trouwe volgers en liefhebbers gehad. Dit Japans merk is in 1969 gelanceerd door Rei Kawakubo en is uitgegroeid tot een van de grote modemerk. Ze hebben altijd veel gebruik gemaakt van ‘distressed’ stoffen en de kleur zwart. Ze zijn hierdoor en ook lang een gewild merk geweest in punk-scene.

De Nike X COMMES des GARÇONS

De samenwerking die Nike en COMMES des GARÇONS af e toe hebben is niet nieuw. De eerste keer dat deze merken hun krachten hebben gebundeld was in 1999. Toen liet Nike de ontwerper Junya Watanabe de kleuren voor de Nike Zoom ontwerpen. Dit, om de Zoom aantrekkelijker te maken voor hun thuispubliek in de Amerika. De Nike zoom was in deze periode al een populaire schoen en Japan. Deze move heeft niet alleen de samenwerking versterkt tussen de merken maar ook een basis gelegd voor de trend van samenwerkingen tussen mode merken.

De 2017 releases

Door de jaren zijn er meerdere collaborations geweest, bijna ieder jaar sinds 1999. Dit jaar was ook weer een mooi jaar voor NIKE X COMMES des GARÇONS. Hier zijn een aantal schoenen uit deze samenwerking.