/De mode trendkleuren van aankomende lente en zomer

De mode trendkleuren van aankomende lente en zomer

Er komt eindelijk weer een einde aan die lange sombere dagen. We kunnen ons langzaam op gaan maken voor de warme dagen van de lente en zomer. Tot in de late uurtjes vertoeven op een terras en lekker genieten van vrienden en familie. Dan moet je er natuurlijk wel geweldig uitzien! Neem eens een kijkje in de modetrends van 2018 op meerbeauty en altijdvrouwen. Zo weet je al welke stijl past bij dit jaar. Maar eerst gaan we dieper in op de mode trendkleuren van de naderende lente en zomer.

Felle en rustige kleuren

We zien een lichte vorm van colorblocking in de kleuren dit jaar. Zo is het helemaal in om te genieten van een lichte kleur in combinatie met een felle kleur.

Nieuwe kleuren

Ook zijn er een paar bijzondere kleuren opgemerkt in de trendkleuren dit jaar. Zo zien we deze zomer veel chocoladebruin, een kleur die je toch niet zo snel uit de kast zou trekken tijdens de warme dagen. Bruin wordt dit jaar gezien als het nieuwe zwart. Opvallend is ook het gebrek aan blauwe kleuren in de zomercollectie. Vorig jaar werd deze kleur erg populair, dit jaar zien we hem nog maar weinig terug. Als je toch nog iets blauws in je kast wilt hebben, raden we je aan om te kiezen voor babyblauw. Daar bedoelen we niet die hele lichte kleur mee, maar iets donkerder dan dat. Deze kleur doet ons denken aan de felblauwe lucht in de zomer.

Heel veel rood

De kleur rood is al jaren belangrijk in de trendkleuren, ook dit jaar heeft het een plekje bemachtigd in de top 10. Vooral het felle tomatenrood behoort tot de grootste trendkleuren. Dat is natuurlijk ook niet zo gek. Deze kleur is perfect te combineren met andere felle kleuren, waardoor het de colorblocking trend ten goede komt. Combineer deze kleur bijvoorbeeld met geeltinten.