/Een specifieke blouse voor jou

Een specifieke blouse voor jou

De aankoop van Alan Red blouses brengen verschillende keuzes met zich mee. Alan Red blouses hebben een ruime keus in stoffen, stijlen en kleuren. Deze mogelijkheden lopen vaak erg uiteen. Maar wat is nu specifiek voor jou de beste blouse? Draag vooral een blouse waar je jezelf het meest comfortabel in voelt. Wellicht ken je het probleem voor de keuze van het juiste blouse wel. Te korte mouwen, een boord die net niet sluit of teveel stof dat verdwijnt in je broek. Er zijn vele verschillende pasvormen van blouses. Een goede blouse dient van een goede kwaliteit stof gemaakt te zijn. Knopen zijn er in verschillende soorten en maten en kunnen je outfit helemaal afmaken. Voor elke man is er wel de perfecte blouse.

Verschil overhemd en blouse

Blouses en overhemden worden vaak als synoniemen van elkaar gebruikt. Maar betekenen deze twee kledingstukken ook hetzelfde of is er een verschil tussen een overhemd en een blouse? Er is wel degelijk een onderscheid te maken tussen de twee artikelen. Zo is een overhemd een kledingstuk voor mannen, terwijl een blouse door vrouwen wordt gedragen. Het onderscheid wordt onderstreept door de Van Dale overhemd is een onzijdig woord, maar blouse is vrouwelijk. De Van Dale omschrijft een overhemd als volgt: “Hemd van fijne stof, over een ander heen gedragen.’’ Een blouse of bloes heeft volgens de Van Dale de volgende definitie: ”Ruim kledingstuk voor het bovenlichaam.’’

Blouses zonder kraag voor heren

Een blouse zonder kraag vormt de perfecte balans tussen netjes en casual en is een veelzijdige toevoeging voor je herfst- en wintergarderobe. Draag een blouse zonder kraag over een T-shirt voor een relaxte look of met een chino als je er wat netter uit moet zien. Van plan om uit te gaan? Doe alle knoopjes dicht en draag hem met een slim-fit broek en een mooie blazer.