/Fashionable kleine huiskamerideeën voor een leuke, gezellige en compacte ruimte

Fashionable kleine huiskamerideeën voor een leuke, gezellige en compacte ruimte

Maak uw ruimte groter met onze beste tips en slimme ontwerptrucs om van de kleinste kamers een perfect geproportioneerde fashionable look te geven. Ben jij op zoek naar ideeën voor je woonkamer?  Laat je dan inspireren door onze tips voor kleine ruimtes om het potentieel van je compacte woonkamer te maximaliseren.

1. Gebruik krukken als stoelen

Het eerste dat je nooit zou moeten doen als je een kleine woonkamer hebt, is het vol gooien met meubels. Kies in plaats daarvan een bank die evenredig is met de grootte van de ruimte. Tips voor bank kopen: Kies een driezits bank als het mogelijk is. Een tweezits bank is vaak oncomfortabel voor twee personen. Een andere mogelijkheid zijn een hoekbanken. Door een hoek in te richten als zitruimte heb je veel meer ruimte over in het midden. En als je nog steeds zitplaatsen nodig hebt, gebruikt dan krukken. Ze nemen veel minder ruimte in dan grote fauteuils en kunnen gemakkelijk worden verplaatst. Als je je woonkamer leuk en gezellig wilt hebben, probeer dan gecoördineerde kleurenobjecten samen te voegen – van foto’s tot kussens – om een ​​samenhangende look te creëren.

2. Investeer in multifunctionele meubels

Als het op kleine woonkamers aankomt, zijn multifunctionele meubels je beste vrienden. Denk aan een salontafel die tevens dienst doet als opbergvak, zodat je rommel in een oogwenk kunt opruimen. Je zou ook kunnen investeren in stoelhoezen, of zelfs een bank met opbergruimte onder de stoel. Voeg muurspiegels en meubels met reflecterende oppervlakken toe aan uw ontwerp om de hoeveelheid natuurlijk licht in uw woonkamer te maximaliseren om het gevoel groter en helderder te maken.

3. Trek de aandacht weg van de deur

Of het nu een bijou-chalet is of een studio-appartement, het kan lastig zijn om een ​​ontspannend stekje te creëren wanneer uw voordeur recht in uw woonkamer uitkomt. Neem de nadruk weg van de ingang door een aandachtspunt te creëren met zorgvuldig ingerichte zitplaatsen. Je kunt bijvoorbeeld een nette tweezitsbank en een comfortabele fauteuil onder een hoek van 90 graden plaatsen. Met een slanke bijzettafel en een lamp. Een koel neutraal palet werkt prachtig samen met rustiek pleisterwerk en een rolgordijn maakt optimaal gebruik van een verzonken raam om extra vierkante centimeters aan de kamer toe te voegen.

4. Decoreer verticaal

Denk aan huiskamerbehangontwerpen om uw woonkamer aan te vullen. Plaats dat decor hoog wanneer de vloerruimte beperkt is. Een klein hoekje van een kamer kun je transformeren naar een muur met een geometrisch patroon. Dat leidt het oog naar boven en haalt het maximale uit een hoog plafond.

5. Wees creatief met ruimte

Voordat u een onhandig gevormde woonkamer gaat inrichten, moet u nagaan hoe u de beschikbare ruimte het beste kunt optimaliseren. Denk aan een L-vormige bank in een strakke dakrand, gecombineerd met koffers die kunnen dienen als salontafels en als handige opbergruimte. Houd een donkere kamer wit om het meeste te halen uit het kleine licht dat er is.