/Het extra lange overhemd: hoe draag je ze (niet)

Het extra lange overhemd: hoe draag je ze (niet)

Je bent eruit, je bent opzoek naar het extra lange overhemd. Ideaal voor de wat langere man. Maar je twijfelt wat nou eigenlijk wel en niet kan met je overhemd. Je wilt natuurlijk wel goed voor de dag komen. Om ervoor te zorgen dat jij de perfecte aankoop doet en dat het extra lange overhemd goed tot zijn recht komt, geven we je wat handige informatie over wat je nou wel en niet moet doen. Want het laatste wat je wilt, is de plank compleet misslaan!

Uit de broek of in de broek?

Als je een net overhemd aan hebt, dan draag je deze meestal in je broek of voor een gedeelte in je broek. Bij een casual overhemd kun je kiezen voor de ‘laat-maar-waaien ‘mentaliteit. Dit houdt in dat je het extra lange overhemd over de broek laat hangen. Nette overhemden zijn ook vaak langer, zodat ze niet snel uit je broek gaan. Als je dan je overhemd over je broek laat hangen, dan ziet dit er minder stijlvol uit.

Printjes, tafelkleedjes en denim

Er zijn veel verschillenden soorten overhemden te vinden. De trends veranderen non-stop. Het tafelkleedprintje is niet meer in, dit doet je tegenwoordig meer denken aan de jaren nul. Retro is wel in, maar maak het niet té retro. Je kunt beter kiezen voor een denim overhemd. Dan zit je namelijk deze zomer helemaal goed. Je kunt ze met de zomer in het vooruitzicht ook goed combineren op een korte broek.

Stijltips, wat vinden we mooi?

Een mooi getailleerd extra lang overhemd is altijd een goed idee. Te strak is alleen ook niet goed. Hierbij kan ik je de tip geven om gewoon goed te passen. Passen is namelijk de sleutel naar het succes. Kijk goed welke punten geaccentueerd worden en of je dat op die punten juist wilt of niet. Met de zomer in het vooruitzicht zul je ook graag willen weten hoe je een overhemd met korte mouw moet dragen. Wat hierbij belangrijk is dat je de mouwen een klein beetje kan opkrullen, maar… niet te veel! Je moet er tevens voor zorgen dat de mouw in lijn is met de rest van je overhemd. Zoek jij het perfecte extra lange overhemd? Kijk dan hier voor het ruime aanbod en geef je ogen de kost!