/Hoe verwijder je motorolie uit je kleding?

Hoe verwijder je motorolie uit je kleding?

Je kent het wel, je bent aan het werk en je let even niet op. Oeps, je hebt een vlek of nog erger een motorolie vlek. Bij motorolievlekken moet er rap gehandeld worden. Hoe eerder je start met het behandelen van de motorolievlek, hoe makkelijker je de vlek er uit krijgt. Al stel je het schoonmaken een paar uur uitstel kan dit gevolgen hebben voor de vlek die kan namelijk veel moeilijker te verwijderen zijn.

Voor het meerendeel van de fabrieksstoffen geldt dat je deze meteen moet behandelen met heet water. Zorg dat je de vlek niet aan de buitenkant behandeld, hiermee wordt bedoeld op de kant waarop de motorolie op is gevallen. Door de vlek aan de andere kant te behandelen duw je deze als ware weer terug naar buiten. Nadat je dit hebt gedaan zie je dat er een paar motorolie druppels zijn gebleven. Deze kan je verwijderen door ze uit je kleding te spoelen. Wel meteen doen.

Wat te doen wanneer je geen water bij de hand hebt? Dan moet je  proberen de motorolie van de stof af te schrapen met licht schep voorwerp bijvoorbeeld een lepel of een gelijksoortige object met een rand. Vervolgens gebruik je  een doek of keukenpapier op de vlek, dep op de vlek, zodat je het vet uit de stof trekt. Pas wel goed op dat je de motorolievlek niet groter maakt, door te deppen op het gebied met voldoende druk zorg je ervoor dat de vlek niet uitbreidt.

Een andere methoden die goed werkt is door gebruik te maken van babypoeder. Je strooit babypoeder over de vlek. Gooi wel voldoende poeder over de vlek. Vervolgens was je vlek met shampoo en laat je de vlek drogen in de buitenlucht. Je ziet nu dat de vlek al minder is geworden. Nu komt een aparte stap om de motorolievlek volledig te verwijderen spuit je WD-40 over de vlek heen. Vervolgens doe je bovenstaande weer opnieuw. Door het gebruik van WD-40 worden de oliën weer geactiveerd en kan je deze weer makkelijk verwijderen.