/Kleurencombinaties in jouw outfit

Kleurencombinaties in jouw outfit

Kleurencombinaties van jouw outfit; menig man heeft hier de nodige moeite mee. Welk T-shirt past bij welke broek en in welke kleurencombinaties. Er zijn verschillende combinaties die elkaar versterken en andere passen juist niet bij elkaar. Wanneer je de juiste combinaties weet, kun je bijna geen fouten meer maken.

Complementaire kleuren

Complementaire kleuren; misschien heb je hier ooit wel eens van gehoord. Dit zijn kleuren die elkaar optisch versterken en dus goed bij elkaar passen. Hier is echter wel het nodige lef voor nodig, omdat de kleuren erg veel contrast hebben. Wanneer je kiest voor complementaire kleuren, zul je zeker in het oog springen van menig voorbijganger.

Complementaire kleuren zijn dus erg opvallend. De oorzaak van het grote contrast tussen de kleuren zit hem in de kleurencirkel. De complementaire kleuren liggen namelijk tegenover elkaar op deze cirkel. Hierdoor vallen de kleuren echt op wanneer je deze combineert met elkaar. Naast de complementaire kleuren zijn er nog menig andere kleurencombinaties om een keer uit te proberen.

Monochrome look

De monochrome look is het gebruiken van 1 kleur in je hele outfit. Hierbij moet je wel opletten welke kleur je gebruikt. Wanneer je bijvoorbeeld alleen maar zwart aantrekt, kun je de indruk wekken dat je net van een begrafenis af komt. Deze look is goed te combineren met een aantal accentkleuren, zodat deze er echt uit springen. Tevens is het belangrijk dat wanneer je gaat voor 1 kleur, je ook echt 1 kleur aan moet trekken. Vaak kan kleding wat van elkaar verschillen qua vaalheid. Zeker als je de kleding al wat langer hebt. Hierdoor kan de kleding iets donkerder zijn dan de kleding waarmee je het wilt combineren in deze stijl. Belangrijk is dus dat de kleuren exact hetzelfde zijn.

Analoge kleurencombinaties

De analoge kleurencombinatie zijn kleuren die dicht bij elkaar liggen op de kleurencirkel. Een mooi voorbeeld is de kleur rood met de kleur oranje combineren. Hierdoor is het contrast minder groot dan bij bijvoorbeeld de complementaire kleuren, waar het contrast juist heel groot is. Op deze manier creëer je meer rust in je outfit. Wil je dus iets meer rust uitstralen met jouw outfit? Dan is dit een goede optie om uit te proberen.

Hopelijk heeft deze blog je op wat nieuwe ideeën gebracht voor een nieuwe look. Heb jij dus nog jouw hele garderobe vol hangen met wit of zwarte heren T-shirts? Probeer ook eens een leuke kleur en probeer het te combineren met één van de bovenstaande kleurencombinaties.