/Tips voor het samenstellen van een duurzame garderobe

Tips voor het samenstellen van een duurzame garderobe

Als je voor de zoveelste keer in paniek raakt omdat je ‘niks hebt om aan te trekken’ wordt het tijd om je garderobe eens goed onder de loep te nemen. Heb je echt geen idee hoe je iets moet combineren? Bekijk dan eens houseoflou of mannentips voor de trends en stijlen van dit jaar. Meestal is het probleem echter eerder een overvloed van kleren dan een tekort hieraan. Geen zorgen: je bent niet de enige en er is echt wat aan te doen. Door het samenstellen van een duurzame garderobe zal jij nooit meer met de handen in het haar voor de kast staan. Maar hoe doe je dat nu precies?

Zorg voor essentiële kledingstukken

Iedereen heeft wel kledingstukken in de kast hangen die ze elke week dragen en die essentieel voor hun zijn. Ook zijn er vaak genoeg kledingstukken die helemaal niet gedragen worden. Dat is dan ook de eerste tip: haal alles uit de kast en bekijk wat je vaak draagt en wat niet. Zorg dat je enkel nog wat essentiële kledingstukken overhoudt. Deze stukken behoren ook niet trendgevoelig te zijn, natuurlijk mag je de kast dan nog wel wat aanvullen met trendgevoelige stukken. Overdrijf hier niet in. Zorg voor 2 of 3 setjes.

Minimaliseren is eigenlijk best makkelijk

Doordat je weinig kledingstukken hebt, wordt je gestimuleerd om meer combinaties te zoeken. Dit kan voor hele leuke setjes zorgen! Het is dan ook niet alleen een voordeel voor je portemmonee, maar ook voor je creativiteit.

Bepaal een maximum

Het maximum aantal kledingstukken is natuurlijk voor iedereen. Waar de een met slechts 20 kledingstukken makkelijk uitkomt, zal de ander 40 kledingstukken al een drastische vermindering vinden. Probeer steeds 10 kledingstukken van je huidige collectie af te halen en kijk goed wat voor jou werkt.

Ga voor basics

Als je veel moet combineren is het belangrijk dat je veel basic kleuren tot je beschikking hebt. Deze kunnen immers heel goed gecombineerd worden met elke kleur.