/Zo vind je de perfecte winterjas

Zo vind je de perfecte winterjas

Een goede winterjas vinden kan voor veel mensen als lastig ervaren worden. Een winterjas is toch vaak een grote uitgaven en je moet er ook altijd een tijdje meedoen. Maar toch komt het vaak voor dat je een leuke winterjas ziet maar dat deze niet goed past. Dit heeft alles te maken met verschillende lichaamsfiguren. Hieronder lees over verschillende lichaamsfiguren en daarbij tips hoe je op dat moment een goede winterjas kunt vinden.

Wanneer je breed van boven bent

Als je een breed bovenlichaam met brede schouders hebt kan je beter niet kiezen voor een jas met een grote kraag of met veel franjes op de schouders. Een jas met een ‘klokkende rok’ staat beter als je een breed bovenlichaam hebt. Deze jas loopt uit aan de onderkant waardoor deze wat meer volume geeft aan de heupen en hierdoor is je figuur weer in balans. Dit zal vast heel mooi staan. Kijk er bijvoorbeeld eens voor om een Canada Goose jas te kopen.

Wanneer je een peerfiguur hebt

Er zijn heel veel Nederlanders die een peerfiguur hebben. Bij een peerfiguur ben je breed van onder. Hierdoor maakt een winterjas al snel een logge verschijning van je. Op dat moment is het verstandig om een jas te kiezen met een tailleband. Hierdoor leg je het accent op het slankere gedeelte van je lichaam. Wanneer je voor een recht model kiest zonder tailleband dan zal je figuur er al snel vierkant uitzien en hierdoor zal je winterjas minder goed staan.

Wanneer je korte benen hebt

Als je in vergelijking met de rest van je lichaam erg korte benen hebt dan kan je beter niet kiezen voor een lange jas. Op dat moment lijkt het dan net of je nog een stukje kleiner bent geworden. Omdat een kortere jas niet over je benen heen valt lijken je benen vaak langer. Een goede jas is dus erg belangrijk voor je lengte of tenminste, hoe lang je er uit ziet.

Grote of kleine borsten

Vrouwen met grotere borsten kunnen beter niet kiezen voor een jas met knoopjes en andere frutsels op borsthoogte tenzij je juist de aandacht hierop wilt richten. Je kunt beter kiezen voor een winterjas met strakke belijning, je kunt dan gerust voor een jas met een tailleriem kiezen. Bij vrouwen met kleine borsten kunnen frutsels op borsthoogte wel een heel positief effect hebben. Randjes, kraagjes, etc zorgen allemaal voor extra volume. Dit kan heel mooi staan mits je niet hele brede schouders hebt want ook hier leg je dan nadruk op.